Gele dolfijn als logo beeldmerk Logo de Dolfijn textueel

ICT

In ons schoolgebouw hebben we de beschikking over een modern computernetwerk. Vanaf groep 1 hebben we computers, iPads en/of laptops in de klas, waar de leerlingen mee kunnen werken.

Alle groepen hebben een digitaal schoolbord. Ons onderwijs biedt hierdoor volop nieuwe mogelijkheden. Zo hebben we bijvoorbeeld interactief oefenmateriaal dat bij de methodes hoort en educatieve apps.

Voor rekenen en lezen maken we gebruik in de bovenbouw van Snappet: een digitaal onderwijsplatform waarop de leerlingen hun opdrachten kunnen maken. Snappet geeft meer ruimte om elke individuele leerling aan te bieden wat hij of zij nodig heeft. Door de digitalisering worden werkvormen ook creatiever. Een boekbespreking hoeft niet per se meer op papier; leerlingen mogen ook een filmpje maken met de iPad of een andere manier kiezen die goed bij ze past.

Onze leerlingen worden in een doorgaande lijn computervaardig gemaakt. De jongste kinderen krijgen muisvaardigheid, de oudere kinderen krijgen bijvoorbeeld tekstverwerking, het maken van presentaties en internetgebruik aangeboden. Leerlingen leren ook op verschillende en vermakelijke manieren programmeren. Zo worden er lessen Robotica gegeven en programmeren leerlingen bee-bots en de Nao robot (zie foto).

Het programmeren bevordert probleemoplossend vermogen en bovendien kunnen er allerlei lessen mee gegeven worden. Sommige kinderen zijn digitaal zo vaardig, dat zij computerproblemen eerder hebben opgelost dan onze eigen schooldirecteur. Handig!